Sarajevo Film Festival (SFF) je i 2022. godine bio središte evropskih i svjetskih događanja filmske industrije. Zajedno sa partnerima SFF je ponudio nove inovacije u predstavljanju pozitivnog utjecaja i na druge društvene oblasti. Jedan od vodećih partnera SFF-a BH Telecom je za Moja TV i Moja webTV korisnike i ove godine pripremio specijalni TV program koji se emituju na servisu MY TV. Korisnici su mogli gledati cjelodnevni festivalski program koji je uključujivao veliki izbor odabranih igranih filmova domaće produkcije i dokumentarnih filmova.

Specijalni TV program se emitovao uživo svakog festivalskog dana, od 17 do 20 sati i snimao se u specijaliziranom TV studiju na crvenom tepihu.

Festivalsku atmosferu korisnici Moje TV mogli su pratiti i putem live kamere SFF Red Carpet, sa koje su se 24 sata uživo emitovala festivalska dešavanja.

Mnoge poznate ličnosti podržale su ovu aktivnost BH Telecoma, uključujući ovogodišnje dobitnike Počasnog Srca Sarajeva Rubena Ostlunda, Madsa Mikkelsena i Jessea Eisenberga, koji su izgovorili slogan BH Telecoma “Moje Sarajevo. Moja priča”. Studio BH Telecoma iskoristila je i svjetski poznata Variety televizija za obavljanje intervjua sa njima.

Gost MY TV je bio i osnivač Akademije Izvrsnosti, Edin Branković. Edin je govorio o svojim prvim sportskim koracima, najvećim uspjesima u reprezenatativnom dresu kroz partnerstvu sa BH Telecomom, uspjesima Akademije Izvrsnosti, mentalnoj pripremi sportaša i vrijednostima društva u Bosni i Hercegovini. Video je dostpan i na zvaničnom You Tube kanalu BH Telecoma.

Edin-Branovic-Akademija-Izvrsnosti-SFF-2022.