Akademija Izvrsnosti objavila je Vjesnik (Newsletter) 2021 pod naslovom “THE ONE”. Ovo je peta godišnjica Akademije Izvrsnosti i deseta Klizačko rolerskog kluba  The One, koji je osnovao Akademiju Izvrsnosti na inicijativu svog člana i predstavnika reprezentacije u brzom klizanju na kratke staze Edina Brankovića.

Vjesnik Akademije Izvrsnosti 2021 predstavlja način na koji je misija Kluba The One – liderstvo u sportu i edukaciji – ostvarena u toku proteklih deset godina te kako se Akademija Izvrsnosti razvila od društvenog projekta do modela društvenog preduzetništva. U Vjesniku su članci o bivšim studentima Akademije Izvrsnosti, predstavnicima BHTelecoma, Međunarodnog olimpijskog komiteta i Yunus Sports Hub-a, predstavljene su aktivnosti u vrijeme pandemije COVID-19, predstavljena je nova online edukativna platforma www.akademijaizvrsnosti.com te akademske studije vezane za mentalno zdravlje i motivaciju .

Vjesnik Akademije Izvrsnosti 2021 predstavlja nadahnjujuću i edukativne sadržaje u kojima predstavljeni govornici dijele svoja iskustva o edukaciji i motivaciji, društvenoj odgovornosti u poslovanju i marketingu vođenom svrhom, te o tome kako se sport može koristiti kao sredstvo za održivo društveno poslovanje i društvene promjene. Osim predgovora koji je napisao osnivač Akademije Izvrsnosti Edin Branković, saradnici Vjesnika 2021 su i alumniji Akademije Izvrsnosti Ilma Dedić-Grabus, Milan Todorović i Azra Fazlić, Rukovodilac Sektora za upravljanje i promocijom Nađa Lutvikadić-Fočo i Vodiitelj Yunus Sports Hub Marisa Schlenker.

Klub The One i Akademija Izvrsnosti zahvalni su svim partnerskim organizacijama u protekloj deceniji. Posebno priznanje je BHTelecomu, vodećoj kompaniji u Bosni i Hercegovini, koja kontinuirano podržava ostvarenje vizije Kluba The One – biti lider u sportu i obrazovanju i podijeliti je s mladim generacijama.

Bilten Akademije izvrsnosti 2021 THE ONE može se pročitati i preuzeti na sljedećoj poveznici: https://club.excellenceacademy.ba/newsletters

excellence-academy-2021-newsletter-BS

Naslovna stranica vjesnika Akademije Izvrsnosti 2021 THE ONE